Κατασκευές για παιδιά

ΚΑΛΤΣΟΚΟΥΚΛΕΣ

Αν έχετε παλιές κάλτσες και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε μπορείτε εύκολα να τις μετατρέψετε σε καλτσόκουκλες. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας και  να το διασκεδάσετε πολύ.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :
  • παλιές κάλτσες
  • χοντρό χαρτόνι
  • κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης
  • νήμα πλεξίματος (ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) για μαλλιά
  • κάτι στρογγυλό για μάτια
  • παρκαδόρους
  • και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείτε


Ξεκινάω με το στόμα το οποίο θα γίνει με το χαρτόνι. Παίρνω το χαρτόνι  βάζω επάνω την κάλτσα και ζωγραφίζω το περίγραμμα της μισής κάλτσας

στη συνέχεια κόβω το χαρτόνι (αφήνω και ένα περιθώριο κατά μήκος γιατί θα μου χρειαστεί) και βάζω επάνω τον αντίχειρά μου και σημειώνω το μήκος του.


μετά τσακίζω το χαρτόνι εκεί όπου σημείωσα και κόβω και το υπόλοιπο χαρτόνι.


δοκιμάζω το χαρτόνι μου βάζοντάς το μέσα στην κάλτσα . Το πάνω μέρος το βάζω στη θέση των δακτύλων και το κάτω στη θέση της φτέρνας  και ελέγχο μήπως είναι  μεγάλο ή μικρό.


Θα κολλήσω το χαρτόνι στην κάτω μεριά της κάλτσας. Βάζω κόλλα στο μισό χαρτόνι και το κολλάω στο μπροστινό μέρος της κάλτσας.

Κάνω το ίδιο με το κάτω μέρος της κάλτσας. Βάζω την κόλλα και τώρα σηκώνω το μέρος της φτέρνας (αυτό που είναι στο κάτω μέρος της κάλτσας) και το κολλάω.

Όση ώρα περιμένω να στεγνώσει μπορώ να ανοίξω το στόμα και να το βάψω ενώ ταυτόχρονα πιέζω έτσι ώστε να κολλήσει καλύτερα.Τέλειωσα με το δυσκολότερο μέρος της κούκλας μου. Τώρα θα προσθέσω τις λεπτομέρειες όπως είναι τα μάτια και τα μαλλιά.
Τα μάτια μπορώ να τα φτιάξω με ότι μπορεί να φανταστώ όπως να κόψω χαρτόνι  και να το βάψω ή να πάρω έτοιμα μάτια από κάποιο χαρτοπωλείο.Όταν καταλήξω τα κολλάω στην κάλτσα μου και συνεχίζω με τα μαλλιά. Τα φτιάχνω όσο μακριά θέλω , τα δένω στη μέση και κόβω στις άκρες.


Τα κολλάω στην κάλτσα μου.Και η κούκλα μου είναι έτοιμη!!!
Ελπίζω να σας άρεσε και για όσους την δοκιμάσουν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!