Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Για τα χριστουγεννιάτικα αστέρια θα χρειαστείτε :
 1. χαρτοπολτό σε σκόνη (θα το βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία ή καταστήματα με προϊόντα για χόμπυ). Για να φτιάξετε το χαρτοπολτό θα τον αναμίξετε με νερό - μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μια κουταλιά ατλακόλ.
 2. χαρτόνι από δημητριακά στο οποίο θα σχεδιάσετε τα αστέρια (ή κουπ-ατ) και θα το κόψετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφανο πλαστικό το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα με φωτοτυπίες (το χρησιμοποιούν ως εξώφυλλο στις βιβλιοδεσίες με σπιράλ)
 3. διάφανη μεμβράνη
 4. μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο
 5. σπρέυ σε χρυσό χρώμα
 6. και ένα κυλινδρικό αντικείμενο που θα χρησιμεύσει ως πλάστης
χαρτοπολτός


χαρτόνι σε σχήμα αστεριού

  Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι αστέρια σε διάφορα μεγέθη και τα κόβουμε. Ετοιμάζουμε το χαρτοπολτό μας.
  Παίρνουμε ένα κομμάτι από το χαρτοπολτό το κάνουμε μπαλάκι και το βάζουμε πάνω στη διάφανη μεμβράνη. Το πατάμε λίγο και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη ακόμα.

  Στη συνέχεια το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου


Βγάζουμε την επάνω μεμβράνη και τοποθετούμε το αστέριΠιέζουμε το αστέρι στο χαρτοπολτό και με ένα μαχαίρι κόβουμε στο περίγραμμα του αστεριού
Αφαιρούμε τον περιττό χαρτοπολτό και αναποδογυρίζουμε το αστέριΒρέχουμε τα δάχτυλά μας με λίγο νερό και φτιάχνουμε τις άκρες


Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μια τρύπα 


Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα αστέρια


 και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Αφού στεγνώσουν βγάζουμε προσεκτικά το χαρτόνι. Με  ένα σπρέυ τα βάφουμε***Για να βγει πιο εύκολα το χαρτόνι καλύτερα η μεριά με τα σχέδια του χαρτονιού να ακουμπά στο χαρτοπολτό.
***Μπορεί όσο στεγνώνουν τα αστέρια να γυρνάνε οι άκρες προς τα επάνω. Για να μην γίνει αυτό μπορείτε να τα σκεπάσετε με ένα χαρτόνι. Αυτό θα καθυστερήσει το χρόνο στεγνώματος.
 ***Αν σας περισσέψει χαρτοπολτός μπορείτε να τον τυλίξετε με μια διάφανη μεμβράνη και να τον βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρηθεί για πολύ καιρό.
***Το διάφανο πλαστικό βγαίνει ξεκολλάται πολύ πιο εύκολα από το χαρτοπολτό και αποτρέπει το γύρισμα των άκρων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου